Groene daken


Een groen dak is een dak dat doelbewust begroeid is met levende planten, zoals sedum (vetplantjes), kruiden en grassen, of zelfs hele daktuinen met struiken en bomen. De meeste groene daken worden aangelegd op een plat dak, maar ook op schuine daken is het mogelijk om een groen dak aan te leggen. Overleg altijd met een constructeur voordat u een groen dak aanlegt op een bestaand dak, omdat de constructie het extra gewicht moet kunnen dragen.

Waarom een groen dak?

Groene daken zijn goed voor meer groen in de stad. Een plek die anders altijd verhard is, kunt u  hiermee voorzien van planten. Groene daken dragen bij aan een mooier uitzicht, aan bijen en vogels (biodiversiteit), aan verkoeling in de zomer, het opvangen van regenwater en aan de luchtkwaliteit.

Is er een subsidieregeling?

Vanaf 1 mei 2023 kunt u subsidie aanvragen. Met deze subsidieregeling wil de gemeente Etten-Leur een impuls geven aan het aantal vierkante meters groen dak in de gemeente. Groene daken dragen bij aan klimaatadaptatie omdat ze regenwater opvangen. Daarnaast bieden ze voedsel voor insecten en kunnen ze verkoelend werken in de zomer. Meer groen in de buurt draagt bij aan een gezonde en prettige leefomgeving. 

Subsidie aanvragen

Een subsidieaanvraag regelt u online, met uw Digid. 

Subsidie groene daken aanvragen

Vragen en antwoorden

Kijk eerst bij de veel gestelde vragen. Komt u er alsnog niet uit? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 14076 en vragen naar Ingrid Staps.