Download de app 'Discriminatie melden'

De app voor Iphone en Android-smartphone stelt gebruikers in staat door hen ervaren discriminatie of discriminatie waarvan men getuige is direct te melden bij het Antidiscriminatie Bureau (ADB) in de omgeving. Met de app ‘Discriminatie melden’ hopen de Antidiscriminatie Bureaus een goede manier toe te voegen aan het palet van mogelijkheden om discriminatie te melden. De app is gemaakt in opdracht van de landelijke Branche Organisatie van ADB’s.

RADAR was een van de initiatiefnemers voor het maken van de app. RADAR vindt het belangrijk dat mensen snel en gemakkelijk discriminatie kunnen melden. Er zijn immers al zoveel drempels te overwinnen voordat mensen overgaan tot het melden van discriminatie. Toch kunnen we alleen zicht krijgen op de aard en mate van discriminatie als mensen dit ook melden bij ADB of politie.

Jaarlijks worden bij ADB’s ruim 6000 klachten gemeld over discriminatie naar huidkleur/afkomst, sekse, seksuele gerichtheid, geloofsovertuiging, leeftijd en chronische ziekte/handicap. De app kan worden gedownload in de Itunes store en de Android app store.