Band op Spanning komt naar Etten-Leur

Met professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt. Deelname is gratis! 

In Nederland rijdt meer dan de helft van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat kost jaarlijks ca. 200 miljoen liter extra brandstof en veroorzaakt 400 miljoen kg extra CO2 uitstoot. Daarnaast maakt rijden met een te lage bandenspanning autorijden duurder; een auto verbruikt op jaarbasis 2 tot 5% meer brandstof en de slijtage van de banden neemt toe. Het is ook gevaarlijk, want de verkeersveiligheid neemt af door een slechtere wegligging, een langere remweg en een grotere kans op een klapband.  

 

Hoe gaat het in z’n werk? 

Servicemedewerkers staan gedurende de dag bij de in- en uitgang van het terrein. Daar spreken zij de automobilisten aan over deze gratis service. Wilt u meedoen? Dan krijgt u een aanmeldkaart onder de ruitenwisser. Bent u eenmaal geparkeerd en op pad, dan hoeft u verder niets meer te doen. De medewerkers controleren de bandenspanning en pompen de banden zo nodig weer op tot de door de fabrikant geadviseerde spanning (bij normaal gebruik). De aanmeldkaart wordt omgewisseld voor een kaart met daarop de oude bandenspanning, de nieuwe bandenspanning én de besparingen! Zo weet u precies wat er is gebeurd. 

 

Waar en wanneer? 

Parkeerterrein Van Bergenplein 
Wanneer: woensdag 7 en 14 juli tussen 10.00 en 17.30 uur 

Parkeerterrein Kerkwerve 
Wanneer: donderdag 8 en 15 juli tussen 10.00 en 17.30 uur 

 

Vragen en informatie 

Kijk voor meer informatie op www.bandopspanning.nl 
Voor vragen kunt u mailen naar: info@bandopspanning.nl