Deeltaxi als alternatief Buurtbus

Deeltaxi als alternatief buurtbus

Op dit moment rijden er geen buurtbussen. Sinds 19 maart is er namelijk een aangepaste dienstregeling vanwege het coronavirus. Om belangrijke voorzieningen bereikbaar te houden is er een tijdelijk alternatief. Reizigers kunnen gebruik maken van de regiotaxi. Dit kan tegen WMO-tarief (Wet maatschappelijke ondersteuning). Dit tarief is ongeveer gelijk aan het normale openbaarvervoertarief. Meer informatie over hoe u gebruik maakt van de deeltaxi en het tarief vindt u op: https://www.deeltaxi-westbrabant.nl/. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de buurtbussen weer gaan rijden.

 

De Deeltaxi in coronatijd

 

Langzaam worden de maatregelen rond het coronavirus versoepeld. De vraag naar vervoer neemt toe. Om veilig en verantwoord met de deeltaxi te reizen, gelden de volgende maatregelen:

Voor het boeken van een rit

Wij adviseren u nog steeds niet te reizen als er geen dringende reden is. Heeft u gezondheidsklachten, zoals verkoudheid, koorts of hoesten, blijf dan thuis.

Tijdens de rit

Om veilig en verantwoord met de deeltaxi te reizen, gelden de volgende maatregelen:

  • Mondkapje verplicht: u brengt zelf een mondkapje mee.
  • Geen contant geld: u betaalt contactloos of met pin of u reist op automatische incasso.
  • De chauffeur blijft op 1,5 meter afstand. Lukt dit niet, dan zoekt de chauffeur samen met u naar een oplossing.
  • Er gaan minder mensen mee in de taxi.
  • U laat uw deeltaxipas zien: de chauffeur scant deze niet meer.
  • Geen scootmobielen: scootmobielen mogen tijdelijk niet meer mee.
  • Schoonmaken: de chauffeur reinigt de taxi tussen de ritten met ontsmettingsmiddel. Ook bagage die de chauffeur moet aanraken, wordt schoongemaakt.

U kunt deze maatregelen teruglezen op de website www.deeltaxi-westbrabant.nl. Ook veranderingen worden op deze website geplaatst.