Check voor vertrek de Druktemeter

Nu er meer mogelijk is, gaan we er weer vaker op uit. Dit betekent dat het op sommige plekken in Etten-Leur drukker kan zijn. Natuurlijk blijft het heel belangrijk dat je je houdt aan de basisregels in coronatijd: Kom alleen of met niet meer mensen dan mag, vermijd de drukte en natuurlijk hou je minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Zo krijgen we samen corona onder controle.

Natuurlijk wil je niet, of niet te lang, in de rij staan en je wilt voldoende afstand kunnen houden. Check daarom voor je vertrekt de Druktemeter op onze website , ook te vinden via de Afvalwijzerapp. Zo zie je of het rustig is (groen), een beetje druk (oranje) of heel druk (rood). Bijvoorbeeld op de weekmarkt, in het winkelcentrum, bij de Milieustraat of de Westpolderplas. We geven daarbij een advies. Zo kun je zelf bepalen of je de drukte en wachtrijen wilt vermijden en je bezoek misschien beter even uitstelt of verzet naar een ander moment.

Groen - Niet druk: Kom gerust, houd 1,5 m afstand.
Oranje - Beetje druk: Vermijd deze locatie of kom alleen.
Rood - Druk: Kom op een ander moment.

Hoe werkt de Druktemeter?

Medewerkers van de gemeente, of haar partners, zijn op de genoemde locaties aanwezig. Als ze zien dat het drukker wordt, geven zij het betreffende gebied op een plattegrond van Etten-Leur de kleur oranje of rood. Of als de drukte afneemt: van rood naar oranje naar groen. Er worden geen gegevens van bezoekers geregistreerd of opgeslagen.

Waarom doen we dit? 

Waar veel mensen samen komen is een hoger risico op besmetting met het Coronavirus. De basisregel om 1,5 meter afstand te houden, geldt nog steeds. Als het drukker wordt is dat een stuk lastiger. Vermijd daarom drukte zo veel mogelijk. De Druktemeter geeft je vooraf inzicht en een advies, zodat je zelf een goede afweging kunt maken.