Informatie over maatregelen voor ondernemers door COVID-19

Gepubliceerd op: 19-03-2020 

Laatst gewijzigd op: 22-03-2021 

Het coronavirus heeft helaas ook grote gevolgen voor ondernemers van de gemeente Etten-Leur. Op deze pagina vindt u een overzicht van instanties waar u terecht kunt voor informatie, advies, hulp en financiële steun. 

Het coronavirus heeft nog steeds impact op banen en economie. Daarom heeft het kabinet een derde steun- en herstelpakket (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/08/28/kabinet-verlengt-coronasteun-banen-en-economie-tot-en-met-2021)  voor ondernemers en werkenden ontwikkeld. Het nieuwe pakket loopt tot de zomer 2021. En is gebaseerd op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren.

Diverse lopende steunmaatregelen worden verlengt vanaf 1 oktober 2020. De voorwaarden van de steunmaatregelen worden aangepast, zodat deze meer gericht zijn op de langere termijn. Daarnaast worden er nieuwe maatregelen genomen om bedrijven te stimuleren en om meer te investeren in de economische groei. Ook zet het kabinet extra middelen in om mensen via scholing en begeleiding te helpen bij het vinden van nieuw werk.

Naast de overheid zijn er andere instanties die u in de gaten kunt houden voor informatie zoals de wegijzer voor ondernemers (https://ondernemersplein.kvk.nl/coronavirus-wegwijzer-voor-ondernemers/) van de Kamer van Koophandel en hun Coronaloket welke is te bereiken via 0800-2117 tussen 08.00 - 20.00 uur.

 

Naar de steunmaatregelen door Gemeente Etten-Leur

Naar de steunmaatregelen van het Kabinet

Naar de steunmaatregelen van Provincie Noord-Brabant

Naar verdere nuttige informatie 

Pas op voor criminele investeerders in de horeca (infographic)

Naar direct contact met de gemeente of vertegenwoordigers in de regio 

Heb je vragen of heb je hulp nodig? Tijdens de corona-crisis helpen de ervaren adviseurs van Stichting Ondernemersklankbord ondernemers gratis 

 

Samen met onze partners proberen we u zo goed mogelijk te ondersteunen. Heeft u na het lezen van bovenstaand overzicht nog vragen aan (of tips voor) de gemeente Etten-Leur over de gevolgen van het coronavirus voor uw onderneming, neem dan contact op met Jamie Roks, via jamie.roks@etten-leur.nl.