Leuke dingen doen: wat kan wel!

Leuke dingen doen in Coronatijd

We begrijpen dat deze tijd niet altijd makkelijk is, zeker niet als je jong bent en graag samen met anderen leuke dingen doet. Dingen die nu misschien niet kunnen of mogen. Maar je kunt het ook omdraaien: wat kan wèl? Wat kun je zelf doen om goed voor jezelf te blijven zorgen en ook nog leuke dingen te doen, met elkaar? We geven een aantal tips:

  • Blijf in beweging! Samen met iemand anders buiten sporten kan gewoon, als je maar 1,5 meter afstand houdt.
  • Doe mee met een wandelbingo! Zie het voorbeeld of maak er zelf één, samen met je vriendengroep. Leg jullie wandelingen vast in een App zoals bijvoorbeeld Strava en plaats er foto’s als bewijs bij voor de hokjes die je afvinkt. Welke rij of kolom heb jij het eerst vol?
  • Bedenk samen leuke dingen om te doen. Maak samen met vrienden een eigen pub quiz met leuke vragen over elkaar, school of andere dingen die jullie bezighouden. Ook kun je online een muziekbingo maken of een escaperoomspel spelen of zelf bedenken! Deel deze weer met je vrienden. Leg samen wat geld in om leuke prijsjes te kunnen kopen, dat doe je bijvoorbeeld online bij winkels in Etten-Leur.
  • Wordt het je af en toe te veel? Houd je zorgen of negatieve gedachten niet voor jezelf, maar zoek een lotgenoot of professional op. Hieronder geven we een lijst bij wie je waarvoor terecht kunt.

 

Deze mensen zijn er voor jou als je ze nodig hebt:

  • Surplus Jongerenwerk is er voor jou. Bel gerust, gewoon om even te kletsen of als je ergens mee zit: Abdel Jahjah 06 42 15 71 82, Maurice de Wit 06 53729964, Amhamad el Ouali 06 41 98 32 08.
  • Ben je tussen de 12 en de 18 jaar en chat je liever met iemand van (ongeveer) je eigen leeftijd? Dan kun je kiezen voor de jongerenchat van de Kindertelefoon: dit zijn jonge vrijwilligers tussen de 16 en 18 jaar. Zij kunnen in een gesprek ook hun eigen ervaring en mening met je delen, maar alleen als jij dat fijn vindt. Kindertelefoon (0800 – 0432).
  • Centrum voor Jeugd en Gezin is er voor alle ouders en jongeren met grote of kleine vragen over opvoeden en opgroeien: Info@cjgelzu.nl of bel 076 5040159 op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.
  • De Luisterlijn is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor: 0900 0767 www.luisterlijn.nl
  • Zie je het even ècht niet meer zitten? Als je aan zelfdoding denkt, kun je daar met deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Twijfel niet, bel 0800-0113.

 

 

Wandelbingo voor de jeugd van Etten-Leur