Ook Etten-Leur vangt mensen uit Oekraïne op

Op donderdag 10 maart arriveren in Etten-Leur de eerste 10 vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan de noodopvang. Op dit moment zijn twee locaties beschikbaar waar we mensen opvangen: Vincents Bed & Bistro en het Turfschip. In totaal kunnen we hier op korte termijn ongeveer 100 mensen onderdak bieden.

De omwonenden van beide locaties hebben een brief ontvangen met informatie over de komst van de mensen uit Oekraïne. We hebben we op dit moment nog niet op alle vragen een antwoord. We weten bijvoorbeeld nog niet precies wanneer de overige mensen uit Oekraïne aankomen, met hoeveel tegelijk, hoelang ze blijven, en wie er precies komen. Het zal met name gaan om vrouwen, kinderen en kwetsbaren. Het gaat hierbij om tijdelijke noodopvang.

Het is hartverwarmend hoeveel berichten we sinds de uitbraak van de oorlog hebben gehad van inwoners die hun hulp op allerlei manieren aanbieden. Dat geeft aan hoe betrokken wij als gemeente zijn. We houden iedereen via onze website op de hoogte. Hier zorgen we voor de meest actuele informatie en houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen.
Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen. Deze werken we regelmatig bij. Ook als er behoefte is aan spullen, zaken of andere hulp, dan kunt u dit vinden op diezelfde website. Als u vragen hebt, waarop u geen antwoord vindt op de website, dan kunt u contact opnemen met 14 076 of een mail sturen naar info@etten-leur.nl. Onze medewerkers nemen uw vraag dan in behandeling en doen hun best om het antwoord te achterhalen en de website aan te vullen.

Landelijke coördinatie
Natuurlijk waarderen wij alle betrokkenheid enorm. Wilt u in deze fase toch al iets doen, dan adviseren we u te kijken op de website www.vluchtelingenwerk.nl. Hier vindt u goede en actuele informatie over wat u kunt doen als u inwoners uit Oekraïne wilt helpen. U vindt op deze website meer informatie over de opvang van Oekraïners in uw huis, wat u moet doen als u de Oekraïners als vrijwilliger hulp wilt bieden en wat er mogelijk is als u vanuit uw rol als werkgever werk wilt aanbieden.

Let op: omdat de situatie vraagt om snel handelen, kan het zijn dat u nog niet op alle initiatieven en vragen concrete antwoorden vindt. We vragen hiervoor uw begrip.

We zijn trots dat we samen met onze inwoners klaarstaan en hulp bieden aan mensen die dit op dit moment zo hard nodig hebben.