Vrijwilliger/ondersteuner gezocht voor Oekraïense vluchtelingen

Een afspraak maken bij de huisarts. Kinderen aanmelden bij de basisschool. Een formulier van de gemeente invullen. Draai jij daar je hand niet voor om? En wil je het verschil maken in het leven van een Oekraïense vluchteling? Dan zoeken we jou! Zowel voor ons spreekuur op de dinsdagavond, als voor ondersteuning bij specifieke vragen, zijn we opzoek naar enthousiaste en betrokken mensen in Etten-Leur!

Wat ga je doen?
Als ondersteuner beantwoord je tijdens het spreekuur op dinsdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur korte vragen van vluchtelingen. Je biedt ondersteuning bij het invullen van formulieren en adviseert over zaken op het gebied van bijvoorbeeld financiën en scholing. Je bemiddelt bij contacten met instanties en registreert in het vluchtelingenvolgsysteem (VVS). In sommige situaties verwijs je door of help je de vraagsteller gedurende de week verder. Je doet dit onder begeleiding van een beroepskracht van VluchtelingenWerk en samen met de gemeentelijk locatieleiders die de gehele opvang coördineren. Op deze manier help je vluchtelingen verder.

Wat heb jij te bieden?
Als ondersteuner heb je kennis van de sociale kaart of ben je bereid deze te verwerven. Je moet soms stevig in je schoenen staan om niet te verdwalen in het woud van regeltjes dat de Nederlandse bureaucratie kan zijn. Je bent een doorzetter, initiatiefrijk en representatief. Je legt makkelijk contact, zowel met vluchtelingen als met instanties, en je kunt duidelijk maar eenvoudig uitleg geven. Basale kennis van het Engels is hierbij praktisch. Uiteraard verwachten wij een respectvolle houding ten opzichte van cultuurverschillen en een integere omgang met vertrouwelijke informatie. Wij vragen van al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag.

Wat bieden wij?

  • Een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.
  • Prettig team onder begeleiding van een beroepskracht.
  • Uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei cursussen te volgen.
  • Reis- of onkostenvergoeding.

Interesse?
Neem dan contact op met Frank Theys via frank.theys@etten-leur.nl