Alles over onze social media en webcare

Gemeente Etten-Leur beheert maar liefst 7 social media: Facebook, Twitter, Linkedin, Instagram, Pinterest, YouTube en WhatsApp. Daarmee bereiken we nu zo'n 25.000 volgers! En dat aantal groeit per dag. We zetten die platformen in om te informeren, te reageren en te monitoren (dat allemaal samen noemen we webcare). Daarnaast is er via www.etten-leur.nl de mogelijkheid om te chatten met ons. Tientallen webpagina's hebben een LiveChatbutton.  

Jij vraagt, wij antwoorden

Ons webcareteam ziet dagelijks de mededelingen, vragen, reacties en verzoeken die op onze eigen gemeentelijke platformen binnenkomen. Vragen en opmerkingen die om een reactie vragen, worden in de meeste gevallen binnen een dag (en vaak zelfs binnen een paar uur) beantwoord. Bovendien pakken we de duizenden meldingen, die jaarlijks via de app BuitenBeter en via het webformulier Melding Openbare Ruimte binnenkomen, alle werkdagen op en werken die zo snel mogelijk af. Mét een terugkoppeling naar de indiener. 

Delen van jouw activiteit: tag of bericht ons

Daar waar mogelijk helpt de gemeente, via de gemeentelijke socialmediakanalen, graag mee aan de promotie van activiteiten en evenementen. In de regel gebeurt dat door die mededelingen te reposten (via Facebook) of te retweeten (via Twitter). De socialmediaredactie van Gemeente Etten-Leur speurt daarvoor dagelijks de social media af om die activiteiten te vinden en te selecteren. Maar we zijn daarbij ook afhankelijk van wat ons wordt aangereikt. Het is belangrijk dat organisatoren van activiteiten en evenementen eerst zelf de publiciteit zoeken en daarna de gemeente daarop attenderen. Dat kan door de Gemeente Etten-Leur te taggen of te berichten via bijvoorbeeld WhatsApp (06 83081397) of Facebook Messenger. We beoordelen dan of de bewuste activiteit in aanmerking komt om te delen via de gemeentelijke kanalen. Activiteiten die we niet kennen, kunnen we niet verder onder de aandacht brengen. Wekelijkse, tweewekelijkse en maandelijkse activiteiten zijn er bij bijna alle verenigingen op het gebied van sport, wijk, senioren, jeugd, muziek enzovoorts. Die plaatsen we niet. Dat is aan de verenigingen zelf. We vermelden de bijeenkomsten wel graag als er speciale invullingen zijn van die verenigingsavonden (bijvoorbeeld door een bijzondere spreker, een opening, een open dag of een bijzondere activiteit). 

Jouw reactie of vraag graag direct bij ons melden

Heb je een vraag voor of over de gemeente Etten-Leur, stel die dan direct aan ons op één van onze gemeentelijke platformen. Kies zelf welk social medium je het liefst daarvoor gebruikt (zie onderaan deze publicatie). Je krijgt dan een goed en snel antwoord. Dus gebruik @gem_ettenleur op twitter. Gebruik je liever facebook, geen probleem. Like dan onze facebookpagina en tag ons in jouw vraag met @gemeente.ettenleur. Volg je ons op bijvoorbeeld linkedin of instagram, dan kun je ook daarop reageren op onze berichten. Dus meld je direct bij ons en je krijgt antwoord. Je kunt natuurlijk ook WhatsApp (06 83081397) gebruiken om jouw vraag te stellen.  

Gebruik de social media met respect voor elkaar en volgens onze webcareregels 

Iedereen is van harte welkom om op onze social media te reageren of een vraag te stellen. Gemeente Etten-Leur vindt het wel heel belangrijk dat dat gebeurt zonder een ander te kwetsen of te beledigen. Respect voor elkaars standpunt is dus een vereiste. Als een reactie of vraag daar niet aan voldoet, spreekt de webcareredactie diegene daar op aan om de reactie aan te passen of te verwijderen. Of de webcareredactie verwijdert het bericht direct. Het noemen van medewerkers van Gemeente Etten-Leur bij naam of aanduiding, is reden om de reactie te verwijderen. Je richt je in jouw reactie namelijk tot de gemeente en niet tot of over een medewerker. Het antwoord dat je krijgt, wordt ook gegeven uit naam van Gemeente Etten-Leur. Je kunt voor persoonlijke informatie een DM (Twitter) of Messengerbericht (Facebook) sturen. Persoonlijke gegevens natuurlijk nooit in een openbaar bericht zetten. Wij behandelen ook geen persoonlijke informatie en persoonlijke vragen op de openbare tijdlijnen. Daarvoor zijn er andere mogelijkheden. Ook commerciële mededelingen, aanbiedingen, reclame en het ongevraagd promoten of benoemen van socialmedia-accounts van derden, horen niet thuis op de gemeentelijke social media. Deze kunnen daarom verwijderd worden door de webcareredactie. Reacties waarvan wij de bron of het waarheidsgehalte niet kennen, worden verwijderd. Tenslotte: de berichten op onze social media moeten natuurlijk door zoveel mogelijk volgers begrepen en gevolgd kunnen worden. Dan kunnen namelijk zoveel mogelijk mensen deelnemen aan de discussies op onze platformen en daarop ook goed reageren. Daarom gebruiken we op onze tijdlijnen de Nederlandse taal. Maar natuurlijk kunnen ook berichten in het Engels geplaatst worden. Berichten in andere talen kunnen door de redactie worden verwijderd. Bovendien kun je ons een vraag stellen in het Nederlands of Engels via bijvoorbeeld Whatsapp, Facebook, Twitter of LinkedIn. Je krijgt dan antwoord in het Nederlands of Engels. 

Trots en door

Uit het dagelijkse bereik van onze berichten en uit de reacties op onze antwoorden, blijkt dat onze volgers de manier waarop wij met de social media omgaan erg waarderen. Ook scoren onze socialmedia en onze webcare, zowel regionaal als landelijk, altijd erg goed. Daar zijn we best trots op. Daar komt bij dat de gemeente Etten-Leur het vanzelfsprekend vindt dat we onze platformen zo goed mogelijk inzetten, zodat wij je goed en snel van dienst kunnen zijn.

Volg ons op 7 social media

Bekijk en deel je graag foto’s? Ga dan naar Pinterest (www.pinterest.com/gemettenleur) of download de app van Instagram en volg ons via gemeente_ettenleur (www.instagram.com/gemeente_ettenleur). 

Lees je graag doorlopend het laatste nieuws en wil je daarop ook kunnen reageren, ga dan naar Twitter (http://twitter.com/gem_ettenleur), Facebook(www.facebook.com/gemeente.ettenleur) of Linkedin(www.linkedin.com/company/gemeente-etten-leur)  

Op Youtube heeft de gemeente Etten-Leur een eigen kanaal (www.youtube.com/ettenleur). Daarop zetten we onze video’s. 

Je kunt ons ook een WhatsApp sturen naar nummer 06 83081397.