linkinbio

Linkinbio geeft een overzicht van actuele links die genoemd worden in onze berichten op Instagram 

 

Word jij de nieuwe jeugdburgemeester?

Jeugdburgemeester word je niet zomaar! Zit je in groep 7 van de basisschool en woon je in Etten-Leur? Dan mag je meedoen! Lees hier verder: Hoe word ik Jeugdburgemeester?

 


Gemeentebestuur houdt burgerpeiling

Het gemeentebestuur houdt in de maand september en oktober 2021 een burgerpeiling. Daarbij wordt de mening van inwoners gevraagd over de volgende thema’s:
woon- en leefomgeving, relatie inwoner-gemeente, gemeentelijke dienstverlening, zorg en welzijn.

Iedereen mag meedoen aan de burgerpeiling

Bij vorige burgerpeilingen vroeg de gemeente alleen aan een steekproef van inwoners hun mening. Deze keer kan iedereen meedoen. Tot 28 oktober staat de link naar het onderzoek open voor alle Etten-Leurenaren via www.burgerpeiling-ettenleur.nl.

 

Bericht van Jeugdburgemeester Danu Acs:

"Toen ik jeugdburgemeester werd, wilde ik heel graag iets doen aan het zwerfafval in Etten-Leur. Daarom heb ik met mijn klas deze video opgenomen en stuur ik een brief naar alle scholen. Ik wil dat in de klas meer geleerd wordt over afval en zwerfafval, zodat er uiteindelijk minder afval op straat terecht komt. Want samen houden we Etten-Leur schoon. Doen jullie mee?" https://youtu.be/1KB1pKV33Qo

 

Geboorteboekje 

Iedere pasgeboren baby ontvangt vanaf 17 mei het nieuwe geboorteboekje. Dit unieke voorleesboekje is speciaal geschreven en getekend voor Gemeente Etten-Leur. Met in de hoofdrol Saartje, de hond van burgemeester Miranda de Vries. Beleef het leuke avontuur van Saartje. Een écht Etten-Leurs voorleesverhaal met veel mooie zoek- en kijktekeningen. 

Bij de geboorte van een baby in Etten-Leur doen de ouders geboorteaangifte aan de balie bij de gemeente. Daar krijgen de ouders het boekje direct mee. Wanneer het kindje wordt geboren in een andere gemeente, maar wel in Etten-Leur woont, feliciteert Gemeente Etten-Leur de ouders per brief. Bij die brief stuurt de gemeente ook het geboorteboekje mee. Ouders hoeven dus niets te doen. Het geboorteboekje valt vanzelf op de mat.

Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe geboorteboekje? Je kunt alvast een kijkje nemen en het lied horen dat speciaal gemaakt is bij de presentatie van het boekje: https://youtu.be/OtsE67w90Io 

Op ons YouTubekanaal www.youtube.com/ettenleur zie je ook de video met burgemeester Miranda de Vries die voorleest uit het Geboorteboekje: https://www.youtube.com/watch?v=updz6kgxghI 

 

Nieuwbouw Nobelaer - bouwvorderingen in foto's 

De bouw van het nieuwe cultureel centrum vordert goed. Je vindt op Pinterest elke paar weken een nieuwe foto van de bouw. Volg jij ons al op Pinterest? Zie https://nl.pinterest.com/gemettenleur/ Daar staan verschillende themaborden. 

Eén van de borden op Pinterest gaat over de Nieuwbouw van De Nobelaer: https://nl.pinterest.com/gemettenleur/nieuwe-banakker-nieuwe-nobelaer/

 

De corona informatie van de Rijksoverheid

Op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 vind je de actuele informatie van de rijksoverheid. 

 

Stuur ons jouw mooiste Etten-Leurse foto's 

Wij zijn erg benieuwd naar jullie verrassende en bijzondere kijk op onze plaats. Maak jij een échte Etten-Leurse foto? Mail die dan naar communicatie@etten-leur.nl. Wie weet zie je jouw foto terug bij ons op Instagram. Natuurlijk met jouw instagramnaam erbij. Ere wie ere toekomt. Door jouw foto in te sturen, geef je Gemeente Etten-Leur toestemming om die rechtenvrij te gebruiken op de gemeentelijke (social) media en in de gemeentelijke uitgaven. Zet er wel even bij wanneer en waar je de foto gemaakt hebt. We hebben het liefst foto’s die herkenbaar Etten-Leurs en actueel zijn. Veel succes met fotograferen. We kijken uit naar jouw inzending! 

 

www.duursaam-etten-leur.nl/zonnepark-langs-a58.html

www.zonneparka58.nl

Langs de A58 is, met goedkeuring van Rijkswaterstaat, tegen het talud tussen de afritten Etten-Leur en Etten Leur-West, het langste zonnepark van Nederland aangebracht. Over een afstand van ongeveer 4 kilometer staan er 6.300 zonnepanelen. De panelen voorzien uiteindelijk in de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 850 woningen in Etten-Leur. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks aan het elektriciteitsnetwerk van Etten-Leur geleverd. De officiele opening van het zonnepark is naar verwachting in het voorjaar van 2021. Dit is verplaatst vanwege de geldende coronamaatregelen.