linkinbio

Linkinbio geeft een overzicht van actuele links die genoemd worden in onze berichten op Instagram 

 

Stem op onze Moeierboom (Europese Tree of the Year verkiezing) 

De Moeierboom gaat voor Europees Goud! Onze historische en unieke Moeierboom is genomineerd voor de Europese Tree of the Year verkiezing 2021. Help de Moeierboom aan de overwinning. Stemmen kan tot 1 maart via https://www.treeoftheyear.org/NL

Opgelet: je dient, behalve op de Moeierboom, op nog een boom jouw stem uit te brengen. Om ieder land een gelijke kans te geven, stem je in deze Europese verkiezing dus op twee bomen. Nadat je hebt gestemd krijg je, op het door jou aangegeven emailadres, een bevestigingsmail (let op: die kan ook in je spammail zitten). Pas na bevestiging tellen jouw stemmen mee. Je kunt met meer emailadressen jouw stem uitbrengen🌳🏆👍🏻Doe jij ook mee? 

Wij zijn al 350 jaar trots op onze Moeierboom in het centrum van Etten-Leur. Het is dé ontmoetingsplaats in onze mooie gemeente. Weer of geen weer, er zijn altijd mensen te vinden onder de Moeierboom. Vincent van Gogh is geïnspireerd door deze boom toen hij in 1881 in Etten-Leur woonde. Het is de plek van de jaarlijkse uitreiking van de zilveren Moeierboomspeldjes aan inwoners die zich inzetten voor onze inwoners. En in het najaar en winter is de boom prachtig verlicht met duizenden lichtjes. Daarom verdient deze mooie, oude Linde het om Europese boom van het jaar (tree of the year) te zijn. De Nederlandse titel sleepte de Moeierboom vorig jaar al in de wacht. 

 

Tweede Kamerverkiezing

Op onze website vind je informatie over de Tweede Kamerverkiezing op één plek overzichtelijk bij elkaar. Kijk daar regelmatig, want er komen op weg naar de verkiezing op 17 maart steeds berichten bij. Zie www.etten-leur.nl/tweedekamerverkiezing

 

De corona informatie van de Rijksoverheid

Op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 vind je de actuele informatie van de rijksoverheid. 

 

Nieuwjaarswens van burgemeester Miranda de Vries 

Gelukkig nieuwjaar. Je vindt de video met de nieuwjaarswens vanaf 1 januari op ons YouTube-kanaal.   

 

Etten-Leur verwelkomt Sjors Sportief en Sjors Creatief 

Vanaf 20 januari 2021 zullen de naschoolse activiteiten van brede scholen aangeboden worden via een nieuw online platform: Sjors Sportief en Sjors Creatief. Gemeente Etten-Leur slaat de handen inéén met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat vanaf 20 januari van start gaat. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met het aanbod van onder andere de sportverenigingen, cultuuraanbieders en wijkverenigingen in Etten-Leur. Lees hier het hele bericht. 

 

Videoserie 'Met ELkaar Voor ELkaar' 

Er zijn van oktober t/m december 2020 vijf video's gemaakt in de serie 'Met ELkaar Voor ELkaar'. Daarin gaan burgemeester Miranda de Vries en de wethouders Kees van Aert, Frank Vrolijk en Ger de Weert in gesprek met Etten-Leurenaren over hoe Corona heeft ingegrepen bij inwoners, onderwijs, ondernemers en cultuur. Klik hier voor de laatste video. En Je vindt alle video's op onze website door hier te klikken. 

 

Stuur ons jouw mooiste Etten-Leurse winterfoto's 

De winter is een prachtige periode om mooie foto's te maken. Wij zijn erg benieuwd naar jullie verrassende en bijzondere kijk op de winter in onze plaats. Maak jij een échte Etten-Leurse winterfoto? Mail die dan naar communicatie@etten-leur.nl. Wie weet zie je jouw foto terug bij ons op Instagram. Natuurlijk met jouw instagramnaam erbij. Ere wie ere toekomt. Door jouw foto in te sturen, geef je Gemeente Etten-Leur toestemming om die te gebruiken op de gemeentelijke (social) media. Zet er wel even bij wanneer en waar je de foto gemaakt hebt. We hebben het liefst foto’s die herkenbaar Etten-Leurs en actueel zijn. Veel succes met fotograferen. We kijken uit naar jouw inzending!

 

www.duursaam-etten-leur.nl/zonnepark-langs-a58.html

www.zonneparka58.nl

Langs de A58 is, met goedkeuring van Rijkswaterstaat, tegen het talud tussen de afritten Etten-Leur en Etten Leur-West, het langste zonnepark van Nederland aangebracht. Over een afstand van ongeveer 4 kilometer staan er 6.300 zonnepanelen. De panelen voorzien uiteindelijk in de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 850 woningen in Etten-Leur. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks aan het elektriciteitsnetwerk van Etten-Leur geleverd. De officiele opening van het zonnepark is naar verwachting in het voorjaar van 2021. Dit is verplaatst vanwege de geldende coronamaatregelen.