linkinbio

Linkinbio geeft een overzicht van actuele links die genoemd worden in onze berichten op Instagram 
 

Miranda de Vries neemt afscheid als burgemeester van Etten-Leur

Op vrijdag 9 december neemt Miranda de Vries afscheid als burgemeester van Etten-Leur. We bieden haar een receptie aan voor iedereen die haar persoonlijk de hand wil schudden. Jij bent hiervoor van harte uitgenodigd.
Van 15.00 - 16.30 uur: spreker Albert Jan Kruiter, grondlegger van het instituut voor Publieke Waarden, geeft een lezing 'Pleidooi voor praktische wijsheid'.
Aansluitend wordt Miranda toegesproken door Louis Roks, de plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, waarna zij zelf nog kort het woord tot de aanwezigen zal richten.

Van 16.30 - 18.00 uur: we sluiten de middag af met een gezellige borrel.

Kom je ook? Meld je aan via deze link:  https://forms.office.com/r/DyiqkmquhK 
 

 

Stuur ons jouw mooiste Etten-Leurse foto's

Wij zijn erg benieuwd naar jullie verrassende en bijzondere kijk op onze plaats. Maak jij een échte Etten-Leurse foto? Mail die dan naar communicatie@etten-leur.nl. Wie weet zie je jouw foto terug bij ons op Instagram. Natuurlijk met jouw (instagram)naam erbij. Ere wie ere toekomt. Door jouw foto in te sturen, geef je Gemeente Etten-Leur toestemming om die rechtenvrij te gebruiken op de gemeentelijke (social) media en in de gemeentelijke uitgaven. Zet er wel even bij wanneer en waar je de foto gemaakt hebt. We hebben het liefst foto’s die herkenbaar Etten-Leurs en actueel zijn. Veel succes met fotograferen. We kijken uit naar jouw inzending! 

 

Omgevingsvisie

Bekijk op www.etten-leurdoethetgewoon.nl de informatie over de Omgevingsvisie van Etten-Leur: Het kompas voor de komende 20 jaar.


Begroting 2023 in één oogopslag 

De ‘Begroting 2023 in één oogopslag’ is een infographic waarop je in één oogopslag ziet wat de begrote inkomsten en uitgaven zijn van de Gemeente Etten-Leur. Er is, net als eerdere jaren, gekozen voor een vormgeving op hoofdlijnen. Je vindt 'm op ons 'Financieel portaal'. Natuurlijk staat ook de begroting in zijn geheel op https://financieelportaal.etten-leur.nl/ 


Geboorteboekje 

Iedere pasgeboren baby ontvangt het geboorteboekje. Dit unieke voorleesboekje is speciaal geschreven en getekend voor Gemeente Etten-Leur. Met in de hoofdrol Saartje, de hond van burgemeester Miranda de Vries. Beleef het leuke avontuur van Saartje. Een écht Etten-Leurs voorleesverhaal met veel mooie zoek- en kijktekeningen. 

Bij de geboorte van een baby in Etten-Leur doen de ouders geboorteaangifte aan de balie bij de gemeente. Daar krijgen de ouders het boekje direct mee. Wanneer het kindje wordt geboren in een andere gemeente, maar wel in Etten-Leur woont, feliciteert Gemeente Etten-Leur de ouders per brief. Bij die brief stuurt de gemeente ook het geboorteboekje mee. Ouders hoeven dus niets te doen. Het geboorteboekje valt vanzelf op de mat.

Ben je nieuwsgierig naar het geboorteboekje? Je kunt alvast een kijkje nemen en het lied horen dat speciaal gemaakt is bij de presentatie van het boekje: https://youtu.be/OtsE67w90Io 

Op ons YouTubekanaal www.youtube.com/ettenleur zie je ook de video met burgemeester Miranda de Vries die voorleest uit het Geboorteboekje: https://www.youtube.com/watch?v=updz6kgxghI 

 

De corona informatie van de Rijksoverheid

Op de website https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 vind je de actuele informatie van de rijksoverheid. 

 

www.duursaam-etten-leur.nl/zonnepark-langs-a58.html

www.zonneparka58.nl

Langs de A58 is, met goedkeuring van Rijkswaterstaat, tegen het talud tussen de afritten Etten-Leur en Etten Leur-West, het langste zonnepark van Nederland aangebracht. Over een afstand van ongeveer 4 kilometer staan er 6.300 zonnepanelen. De panelen voorzien uiteindelijk in de elektriciteitsbehoefte van ongeveer 850 woningen in Etten-Leur. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks aan het elektriciteitsnetwerk van Etten-Leur geleverd. De officiele opening van het zonnepark is naar verwachting in het voorjaar van 2021. Dit is verplaatst vanwege de geldende coronamaatregelen.