Eindelijk is mijn administratie op orde

Het Formulierenteam van Surplus Welzijn is in september 2013 gestart met het geven van een workshop ‘thuisadministratie ordenen’. Gedurende 5 afspraken komen de medewerkers van het Formulierenteam bij u thuis. Zij geven uitleg wat belangrijk is om te bewaren en hoe lang u de brieven moet bewaren.  Vervolgens gaat u samen de papieren ordenen: soort bij soort, en jaar bij jaar. Stapje voor stapje komt er orde in uw administratie. Zij gaan samen met u ervoor zorgen dat u in de toekomst zelf uw administratie kunt bijhouden en opbergen. Tot slot kijken de medewerkers van het Formulierenteam ook nog na of er toeslagen en regelingen zijn waar u recht op heeft, gezien uw inkomen of gezinssamenstelling.  

 

Enkele reacties van mensen die al hebben deelgenomen aan deze workshop:

  • “Ik stopte alle papieren netjes in mappen, maar ze raken nu overvol. Ik ben bang om papieren weg te gooien. Door de workshop weet ik wat ik moet bewaren en wat na jaren toch echt weg kan”.
  • “Twee vrijwilligers van het Formulierenteam kwamen bij me langs. Ze namen ruim de tijd voor een goede kennismaking en legden uit wat het doel van de workshop is. Het voelde heel vertrouwd, en samen gingen we aan de slag”.
  • “Doordat alles nu geordend in mappen zit, weet ik bij wie ik schulden heb en hoe hoog de bedragen zijn. Ik schrok wel, maar nu kan ik er wel verder mee aan de slag. De afspraak bij de schuldhulpverlener van de gemeente is gemaakt.”
  • “Mijn man deed altijd de administratie, maar na zijn overlijden stond ik ook wat dat betreft er alleen voor. Met de hulp van de vrijwilligers van het Formulierenteam weet ik hoe ik mijn administratie zelf kan bijhouden”.
  • “Dankzij de workshop heb ik nu een vast ritme gevonden voor mijn post. Ik maak alle post open, leg dit in een postvakje en 1 maal per week ga ik alles in mijn map stoppen. Simpel toch?”

Als u ook deze workshop wilt volgen omdat uw administratie een chaos is, nodigen wij u graag uit voor het maken van een afspraak met de medewerkers van het Formulierenteam. U kunt contact opnemen met het Formulierenteam via: 076 5016450 of via formulierenteam@surpluswelzijn.nl