Ondersteuning

Hier staat alle hulp opgesomd die u krijgt van professionals of vrijwilligers. De ondersteuning is gericht op het verbeteren van uw situatie of oplossen van uw probleem. Zij helpen u bij vragen, problemen en procedures.

Geld & Recht

Heeft u vragen over uw uitkering, tegemoetkomingen, toeslagen of  belasting?  Of stapelen de ongeopende enveloppen zich op? Kunt u hulp gebruiken bij uw geldzaken en brieven? Neem dan contact op met Geld & Recht van Surplus, zij helpen u graag.  Voor meer informatie of contact ga naar:

https://www.surplus.nl/surplus-in-de-wijk/geld-en-recht/

Meedenkcoach

Samen weten we meer. Heb je een hulpvraag en kom je er zelf even niet uit? Ben je opzoek naar hulp of ondersteuning in Etten-Leur? Maar weet je niet waar je moet zijn? Samen zoeken we naar een passende oplossing. Vrijblijvend. In vertrouwen. Gratis. Voor meer informatie of contact ga naar:

https://www.meedenkcoach.nl/

Meldpunt schuldhulpverlening

Heeft u een betalingsachterstand of wilt u dit juist voorkomen?  Het meldpunt is er voor mensen die beter met hun inkomen rond willen komen, ongeacht de hoogte van hun inkomsten. Zij helpen u om de juiste ondersteuning te krijgen. Voor meer informatie of contact bel tussen 9.00 en 12.00 met loket Elz en vraag naar het meldpunt Schuldhulpverlening.

076 502 4025 of Elz@etten-leur.nl

Clientenraad Sociale Zaken

De cliëntenraad komt op voor de belangen van iedereen die een uitkering ontvangt of met weinig geld moet rondkomen. De cliëntenraad is een onafhankelijke raad die de gemeente adviseert. Heeft u een klacht, idee of opmerking over het huidige minimabeleid? Neem dan contact op met de cliëntenraad via:

http://clientenraadsocialezakenetten-leur.info/

Centrum voor wonen

Heeft u vragen over wonen op onder andere financieel gebied of hoe u langer zelfstandig thuis kunt blijven wonen? Het Centrum voor Wonen is er voor iedereen die vragen heeft over wonen, financiën, zorg, duurzaamheid en juridische dienstverlening. Zowel eigenaren van woningen als huurders kunnen hierover gratis en vrijblijvend informatie krijgen. Voor meer informatie of contact ga naar:

https://centrumvoorwonenettenleur.nl/

Informatiepunt Digitale Overheid

Heeft u hulp nodig bij overheid zaken die digitaal geregeld moeten worden? In de bibliotheek de Nobelaer vindt u een Informatiepunt Digitale Overheid. Kom eens langs! Zij wijzen u graag de weg in het digitale land.

Maatschappelijk werk

Heb je vragen of problemen in het dagelijks leven waar je eens met iemand over wilt praten? Onze maatschappelijk werkers luisteren en denken mee. Voor contactgegevens ga naar:

https://www.surplus.nl/surplus-in-de-wijk/maatschappelijk-werk/

Nibud

Iedereen is op een manier bezig met geldzaken. De een is er het liefst zo weinig mogelijk mee bezig maar vraagt zich soms wel eens af waar het geld blijft. De ander doet wekelijks voor zijn plezier zijn administratie. Een derde heeft misschien geldproblemen en moet daarom actie ondernemen. Via verschillende thema's probeert het Nibud u verder te helpen, naar welke informatie u ook op zoek bent. Voor meer informatie ga naar:

https://www.nibud.nl/consumenten/themas/