Meedenkcoaches en cliëntondersteuning

Meedenkcoaches Etten-Leur voor alle vragen 

Inwoners van de gemeente Etten-Leur van 18 jaar en ouder kunnen een beroep doen op twee onafhankelijke Meedenkcoaches. Mirthe Verstijlen is al vanaf 2018 werkzaam als Meedenkcoach. Neeltje Heeren is in 2022 aan de slag gegaan als Meedenkcoach. Zijn er vragen? Bel 076 - 504 77 34, stuur een e-mail naar info@meedenkcoachettenleur.nl of vul het contactformulier in op de website www.meedenkcoach.nl 

Inwoners kunnen met alle vragen op het gebied van zorg en welzijn terecht. Mirthe Verstijlen: “Bijvoorbeeld als mensen niet goed weten waar ze terecht kunnen met hun vraag. Wij maken hen dan wegwijs in de wirwar van wetten, regels en instanties. Samen met de inwoner gaan wij op zoek naar een passende oplossing en/of verwijzen we door naar de juiste hulpverlening. Dat doen we onafhankelijk en zonder kosten in rekening te brengen.” 

Doorverwijzingen

De Meedenkcoaches krijgen ook doorverwijzingen van andere (maatschappelijke) organisaties en hulpverleners. Bijvoorbeeld als er signalen zijn van eenzaamheid of financiële problemen. Maar ook als er hulp nodig is bij het op orde krijgen van zaken. Neeltje Heeren: “Als er een gevoel is dat er meer speelt, maar men er niet de vinger op kan leggen.  Meld het aan ons en wij gaan in gesprek. Mits er natuurlijk toestemming gegeven is voor doorverwijzing. Maar we zijn er ook om te overleggen en eens mee te denken.”

 

Andere vormen van cliëntondersteuning

Naast de ondersteuning die de meedenkcoaches bieden, kunt u ook ondersteund worden bij een gesprek met de gemeente. U kunt hiervoor een beroep doen op de gratis cliëntenondersteuning die geboden wordt door MEE en de KBO. MEE is bereikbaar op: 076- 522 30 90 of via info@meewestbrabant.nl De KBO is bereikbaar (ook voor niet-leden) via Leny Willers, coördinator van KBO Etten en van KBO Leur, bereikbaar via telefoonnummer 06-51171861 of Lenywi@hotmail.com

Cliëntondersteuning - Wmo

De gemeente is op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) verantwoordelijk voor de organisatie van onafhankelijke cliëntondersteuning. Cliëntondersteuning richt zich op alle inwoners en is gratis beschikbaar.