Samentuin Van Gogh

In 2014 is de Samentuin Van Gogh van start gegaan.

Moes- en schooltuin

Wijkbewoners zijn sindsdien samen met kinderen aan de slag in de openbare moes- en schooltuin 'Samentuin Van Gogh' op de hoek van de Anna van Berchemlaan en de Stationsstraat/Lambertusstraat. Zij doen dit onder begeleiding van Kees Naalden van de wijkvereniging Centrum Oost.

Mooie samenwerking

Wijkvereniging Centrum Oost kwam met een voorstel om de tuin van zorginstelling Amarant aan te pakken. Dit was een mooie kans voor bewonersparticipatie in Centrum Oost. Het idee ontstond om schooltuintjes en een openbare moestuin te starten. Amarant ontving dit idee met open armen en stelt de tuin voor vijf jaar ter beschikking voor het project. De gemeente Etten-Leur ondersteunt het project en leerlingen van de basisschool ‘Vincent van Gogh’ voeren het samen met wijkbewoners uit. De firma’s Klep en Karwei sponsoren het.

Ontmoeten

Er komt van alles in. Een insectenhotel, bloemenpluktuin, moestuintjes en een kleine boomgaard met appel- en perenbomen. Met deze Samentuin Van Gogh wil de wijk vooral bereiken dat buurtbewoners elkaar ontmoeten, kinderen van ouderen leren en dat de tuin bijdraagt aan de sfeer in de wijk.