Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) werken in de wijk

De Boa werkt wijkgericht en is buiten het eerste aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers. 

Meer rollen

De Boa’s hebben verschillende rollen. Zij zijn zichtbaar aanwezig op straat. Zo vormen zij de ‘ogen en oren’ van de gemeente en politie. De Boa's zijn ook het aanspreekpunt voor inwoners en ondernemers. Zij informeren ook actief over veiligheid en preventie op straat en tijdens bijeenkomsten, om zo criminaliteit te voorkomen. Ook komt u de Boa's tegen bij het begeleiden van evenementen. 

Handhaven en ingrijpen 

De boa's hebben ook bevoegdheden om, bij overtredingen die de leefbaarheid en veiligheid van de wijk aangaan, handhavend op te treden en in te grijpen. Voorbeelden hiervan zijn: controle op juist aanbieden van afval, voorkomen van hondenoverlast, fout parkeren, verkeersovertredingen. Ook mogen de Boa's een persoon, die geen medewerking verleent, aanhouden. 

Graag in gesprek

We nodigen iedereen van harte uit op straat met de Boa's in gesprek te gaan. We horen natuurlijk graag waar de inwoners en bezoekers aandacht voor willen. De Boa's werken intensief samen met de politie en met de gemeentelijke Wijkmanagers.En via het Twitteraccount @EL_Wijk_BOA ben je altijd op de hoogte van het werk van de Boa's. Ze zijn herkenbaar aan hun licht- en donkerblauw uniform. En rijden herkenbaar rond op de fiets en met de auto.