Burgernet: samen voor een veilige buurt

Werk samen met de gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.
Meld u vandaag nog aan op www.burgernet.nl of installeer de app.

Hoe werkt Burgernet?

Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig. Heeft u informatie dan kunt u rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011.

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld:

  • diefstal of inbraak
  • doorrijden na een aanrijding
  • beroving
  • vermiste personen

Installeer de app

Burgernet heeft ook een app in de App Store en via Google Play. Installeer ‘m op uw smartphone, zodat u geen melding mist.

Via de website www.burgernet.nl kunt u ook de Burgernet-app downloaden. Dat kan ook als u geen deelnemer bent van Burgernet, maar dan krijgt u geen aanvullende informatie over acties en geen mailberichten of nieuwsbrieven. Ook kunt u niet rechtstreeks contact opnemen met de centralist die de Burgernetactie heeft uitgezet. Als niet-deelnemer geeft u informatie door via het algemene politienummer 0900-8844 of bij spoed met 112. Er worden geen locatiegegevens van Burgernetapp-toestellen bijgehouden.