Algemene informatie

De verplaatsing van de rijksweg A58 uit het centrum van Etten-Leur gaf ruimte voor een complete herontwikkeling van het stadshart. In Etten-Leur-Centrum is in enkele jaren tijd een compact, compleet en comfortabel stadshart gerealiseerd. De winkels in het nieuwe stadshart sluiten naadloos aan op de bestaande winkelstructuur, waardoor de regionale winkelfunctie van Etten-Leur verder versterkt is. Niet voor niets won het Etten-Leurse stadshart de prijs van ‘Het beste winkelcentrum van Nederland’ van de Nederlandse Raad voor Winkelcentra. Het Winkelhart omvat het overdekte winkelcentrum (oorspronkelijk uit 1965) met daaraan gekoppeld een promenade met winkels in de diverse branches. Aan de pleinen (Markt, Raadshuisplein en Burchtplein/Valpoort) zijn diverse horecavoorzieningen te vinden. Rondom het winkelhart bevinden zich de winkelstraten Markt, Oude Bredaseweg en Bisschopsmolenstraat. Meer informatie over het winkelhart is te vinden op de websites www.winkelcentrumetten-leur.nl en www.winkelhartetten-leur.nl

Onder het centrum van Etten-Leur is een grote ondergrondse parkeergarage met ruim duizend parkeerplaatsen. De parkeergarage is bereikbaar via de Parklaan (ingang oost) en via de Roosendaalseweg (ingang west). Het busstation van Etten-Leur bevindt zich in het stadshart. Met de lijnbus, Wijkbus en Buurtbus is het winkelhart dan ook goed bereikbaar. Ook het NS-station aan het Stationsplein is op loopafstand.

Detailhandel en Horeca is ook te vinden in het winkelgebied in Etten-Leur-Noord (Van Bergenplein en omgeving) en op de locatie Trivium. Detailhandel op de bedrijventerreinen Vosdonk, Attelaken en Zwartenberg is beperkt tot bepaalde goederen en/of vestigingen die minder passend zijn in de reguliere winkelgebieden.

De wekelijkse warenmarkt van Etten-Leur-Centrum die elke woensdag (van 8.30u tot 12.30u) op het Raadhuisplein en Markt wordt gehouden, is in 2008 uitgeroepen tot de beste van Zuid-Nederland en in 2011 tot ‘De beste markt van Nederland’. Elke vrijdagochtend is er bovendien een warenmarkt in Etten-Leur-Noord op het Van Bergenplein.

Winkels
Weekmarkt
Horeca

Zoeken