Verhuizen, hervestiging vanuit buitenland

apenstaartje

Op afspraak

Het doorgeven van een hervestiging vanuit het buitenland naar Etten-Leur, eerste vestiging, gebeurt op afspraak. Klik op de rode button rechts voor het Direct maken van uw afspraak.

Verhuist u vanuit het buitenland naar Etten-Leur, of bent u het komend half jaar minimaal 4 maanden in Nederland? En is dat niet voor de eerste keer? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente Etten-Leur. Als uw partner en/of kinderen ook ingeschreven moeten worden, dan moeten zij met u meekomen.

Wat u moet weten
Voor de inschrijving in Etten-Leur heeft u originele documenten uit het buitenland van uzelf en van uw kinderen nodig. Het gaat om bijvoorbeeld de geboorteakte, huwelijksakte of echtscheidingsakte. Bij hervestiging hoeft u deze documenten niet mee te brengen als ze eerder zijn geregistreerd in Nederland.
Documenten in een andere taal dan Engels, Duits, Frans of Spaans moeten vertaald zijn naar het Nederlands door een beëdigd tolk/vertaler. Afhankelijk van het land van afgifte moeten de documenten voldoen aan de legalisatievoorschriften. De documenten mogen niet ouder zijn dan 3 jaar.

Meenemen

een geldig reisdocument van iedere persoon die wordt ingeschreven
een bewijs van uitschrijving als u komt van Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten

Zoeken