Natuurmuseum

Dit museum in Etten-Leur Noord is gevestigd in een heel markant pandje uit de jaren '30. Een groot deel van de collectie, die bestaat uit opgezette vogels en zoogdieren, was ooit het eigendom van de in 1901 in Etten geboren Jan Vriends. Een onderwijzer en bioloog, die later oprichter werd van het Natuurhistorisch museum in Asten.

Diorama´s en themavitrines

De bovenverdieping van het museum is geheel voor exposities ingericht. In o.a. een viertal diorama’s kunt u kennismaken met (opgezette) dieren in hun natuurlijke leefomgeving. De thema´s zijn heide, weiland, sloot en plas en bos. Verder vindt u hier vier staande vitrines die themagericht zijn ingedeeld: roofvogels, water/weidevogels, zangvogels en roofdiertjes.

Informatie en klankbeelden 

Beneden is er een ontvangstruimte met de mogelijkheid om allerlei informatie over natuurlijke zaken te raadplegen. Op verzoek kunnen ook in eigen beheer gemaakte klankbeelden van natuurgebieden uit West-Brabant worden bekeken.

Educatie en activiteiten

Het museum wordt beheerd door het IVN Vogel- en Natuurbescherming Etten-Leur en omstreken. Deze vereniging heeft als doelstelling de bescherming en het behoud van de natuur in Etten-Leur en omgeving . Educatie vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. Diverse werkgroepen verdiepen zich in verschillende aspecten van de natuur met de bedoeling deze wetenschap weer naar buiten uit dragen door het organiseren van activiteiten, zoals wandelingen, tentoonstellingen, bijeenkomsten enz.

Contactgegevens

Lange Brugstraat 61, 4871 CM Etten-Leur

E-mail: natuurmuseum@ivn-etten-leur.nl

Website: www.ivn-etten-leur.nl