Nieuw besluit voor nieuwbouw cultuurcentrum

De gemeenteraad neemt eind oktober 2018 een nieuw besluit over de nieuwbouw van het cultuurcentrum in Etten-Leur. Reden daarvoor is dat de kosten voor het project zijn gestegen als gevolg van de oplevende economie. Het goede nieuws is dat de jaarlijkse kosten voor de belastingbetaler aan het cultuurcentrum ten opzichte van de huidige situatie niet toenemen.


Eerder besluit

In februari 2014 nam de gemeenteraad het besluit om een nieuw cultuurcentrum te bouwen. De gemeenteraad omarmde al eerder het plan om alle culturele voorzieningen onder één dak samen te laten komen en koos in 2014 voor een prachtige locatie naast het nieuwe zwembad.

Aantrekkende economie

Wat de gemeente op dat moment niet kon voorzien, is dat de economie in kort tijd fors zou aantrekken. Aan de ene kant is dat natuurlijk goed nieuws, omdat steeds meer inwoners van Etten-Leur daardoor steeds vaker de weg naar de Nieuwe Nobelaer weten te vinden. Van jong tot oud geniet men van een groeiend aantal activiteiten: van peuterdans tot cabaret en van boeken lenen tot carnaval. De keerzijde van de groeiende economie is echter dat ook de kosten voor het project fors gestegen zijn.

Kosten voor belastingbetaler gelijk

Natuurlijk is dit een tegenvaller voor de gemeente. Het goede nieuws is echter dat de jaarlijkse kosten voor het cultuurcentrum voor de gemeente niet stijgen ten opzichte van de huidige situatie. Als de raad besluit in te stemmen met het voorstel, merkt de belastingbetaler dus alleen dat hij vanaf medio 2021 in een prachtig nieuw gebouw kan genieten van alles wat er op het gebied van cultuur te vinden is.