Sportstimuleringsproject GALM

Lekker sportief en actief bezig zijn vanaf 55 jaar

Gemeente Etten-Leur biedt inwoners van 55 tot 65 jaar die niet (meer) aan sport doen, maar die toch wel (weer) willen gaan sporten, de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan een sportstimuleringsproject voor 55-plussers. Bij het project dat de naam Galm draagt (Galm staat voor Groningen Actief Leven Model, omdat in die stad jaren geleden het eerste project plaatsvond) zijn behalve Gemeente Etten-Leur, de volgende organisaties betrokken: GGD West-Brabant, Stichting Welzijn, Seniorenraad en Sportservice Noord-Brabant. Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Gemeente Etten-Leur. Voor dit project worden er steeds senioren uit verschillende woonwijken persoonlijk aangeschreven.

 

Wat houdt Galm in? 

Uit onderzoek blijkt dat met het ouder worden, het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker wordt. Vandaar dat de senioren worden uitgenodigd om aan het Galm-project mee te doen. In het teken van het  Galm-project in Etten-Leur, worden er steeds inwoners tussen 55-65 jaar uit verschillende wijken persoonlijk benaderd. Behalve een brief ontvangen zij een brochure met daarin onder andere uitgebreide informatie over de bedoelingen en de opzet van het project, het aanmelden, de deelnamekosten en de locaties om onder deskundige begeleiding te gaan sporten.

De betreffende inwoners worden in de gelegenheid gesteld om: 

  • hun fitheid te laten meten
  • deel te nemen aan een bewegingsintroductieprogramma
  • gericht te worden geadviseerd met betrekking tot te ondernemen sportieve activiteiten.

Aan het einde van het programma blijkt de fitheid van de meeste deelnemers aanzienlijk verbeterd te zijn en blijken de deelnemers het vooral erg gezellig te vinden om wekelijks sportief bezig te zijn. Velen stappen over naar één van de prima sportverenigingen in Etten-Leur, of ‘Galmen door’ onder de vlag van ARV Achilles of SV Dio.

Met vragen over het project kunt u terecht in het stadskantoor bij Ad de Jong Tel. 14076 / email ad.dejong@etten-leur.nl.