Burgemeester Marina Starmans met de vorige jeugdburgemeester Alain en de nieuwe jeugdburgemeester Vieve
Actueel

Afscheid van Alain en installatie van Vieve als jeugdburgemeester

Laatst gewijzigd: 2023-10-23 21:00:35

Vieve van Kuijk en Alain Koroma, de nieuwe en de vorige jeugdburgemeester, zitten naast elkaar
Vanavond is de 10-jarige Vieve van Kuijk geïnstalleerd als de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur. Met het afleggen van de belofte, beloofde ze alle kinderen uit Etten-Leur te vertegenwoordigen en goed te luisteren naar hun wensen en ideeën. Daarna kreeg ze de officiële ambtsketen omgehangen van vertrekkend jeugdburgemeester Alain Koroma. Burgemeester Marina Starmans bedankte Alain voor zijn inzet in het afgelopen jaar. En wat heeft hij het geweldig gedaan, in zijn jaar als vertegenwoordiger van de jeugd van Etten-Leur!
Burgemeester Marina Starmans geeft een kado aan Alain Koroma bij zijn afscheid als jeugdburgemeester

Alain Koroma houdt zijn laatste toespraak als jeugdburgemeester

Alain Koroma hangt de ambtsketen om bij de nieuwe jeugdburgemeester Vieve van Kuijk

Vieve van Kuijk zit op basisschool D’n Overkant. Vieve houdt van atletiek, klimmen, lezen en boeken schrijven. Als jeugdburgemeester wil Vieve zich inzetten voor de natuur en beweging. Dit wil Vieve doen door het organiseren van sportdagen, zodat kinderen nieuwe sporten leren kennen en in beweging blijven. Ook vindt ze het belangrijk dat kinderen van verschillende leeftijden samen de natuur in gaan. Daarnaast wil Vieve dat veel kinderen meehelpen met het opruimen van plastic afval, voor een schoon Etten-Leur.

Burgemeester Marina Starmans geeft de nieuwe jeugdburgemeester Vieve van Kuijk een boeket bloemen

Jeugdburgemeester Vieve van Kuijk houdt haar eerste toespraak

Het doel van de jeugdburgemeester is om de betrokkenheid van de jeugd in Etten-Leur bij de gemeente te vergroten en een open oor te hebben voor thema’s die bij kinderen leven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kinderen meer te leren over verkiezingen, democratie en maatschappij. De aanstelling van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.
Vieve, veel succes en veel plezier komend jaar!
Burgemeester Marina Starmans met de vorige jeugdburgemeester Alain en de nieuwe jeugdburgemeester Vieve