Gebouwen, bouwen en verbouwen - illustratieve afbeelding van woningen in aanbouw
Actueel

Help andere huiseigenaren op weg met uw duurzame ervaringsverhaal

Laatst gewijzigd: 2024-03-04 19:05:00

Iedereen die kleine of grote duurzame aanpassingen in huis heeft gedaan, wordt van harte aangemoedigd om zijn ervaringen te delen op de Nationale Duurzame Huizen Route. Deze ervaringsverhalen zijn heel waardevol voor huiseigenaren die nog willen beginnen met verduurzamen. Zij kunnen op dit platform al hun vragen stellen of een afspraak maken om bij verschillende duurzame huizen binnen te kijken.

Hoewel er veel informatie beschikbaar is over duurzame maatregelen, vinden veel beginners het prettig om eerlijke ervaringsverhalen uit de eerste hand te horen. Denk aan antwoorden op vragen als: “Wat zou je met de kennis van nu anders hebben aangepakt?” en “Wat levert isoleren, een warmtepomp of zonnepanelen u op aan comfort of energiebesparing?”.

Woning aanmelden

Op de website van de Duurzame Huizen Route staan meer dan 2.250 woonprofielen van huiseigenaren. Via de buttons ‘Stel een vraag’ of ‘Bezoek op afspraak’ kunnen huiseigenaren in contact met elkaar komen. Huiseigenaren kunnen zelf aangeven of ze bezoekers op afspraak willen ontvangen. Wie anderen ook verder op weg wil helpen, kan zijn duurzame woning aanmelden via: www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden

Logo (wit huisje op een groen, blauw, oranje ondergrond) en titel van de Nationale Duurzame Huizen Route