Marina Starmans met een bos bloemen bij de beëdiging en installatie als burgemeester van Etten-Leur
Actueel

Marina Starmans is burgemeester van Etten-Leur

Laatst gewijzigd: 2023-09-27 14:26:53

Vanavond is Marina Starmans beëdigd en geïnstalleerd als burgemeester van Etten-Leur. Na de toespraak door de Commissaris van de Koning mevrouw mr. Adema, volgde de beëdiging. Plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, de heer Roks, droeg de ambtsketen aan burgemeester Starmans over. Daarna werd ook de voorzittershamer overhandigd aan de nieuwe burgemeester. Aansluitend was de kennismakingsreceptie in de hal van het Stadskantoor voor iedereen die kennis wilde maken met onze burgemeester.

Beëdiging en installatie van Marina Starmans als burgemeester van Etten-Leur met Commissaris van de Koning van Noord-Brabant, mevrouw Adema

Bij de beëdiging en installatie van Marina Starmans als burgemeester van Etten-Leur krijgt ze de voorzittershamer
Etten-Leur zocht een communicatieve, betrouwbare en integere, verbindende en samenwerkende burgemeester en heeft haar gevonden. Marina is een geboren en getogen Brabander. Hiervoor was zij ruim 8 jaar burgemeester van de gemeente Dongen en daarvoor 9 jaar wethouder in Son en Breugel, Dongen en Waalre. Een kort fragment uit haar toespraak: “Vanavond is voor mij een bijzondere avond. Een nieuw begin, een passend vervolg. Etten-Leur, ik ben er klaar voor! Onze toekomst begint vandaag!”

 

De toespraak van Marina Starmans

Beste sprekers,
Dank voor uw mooie woorden en gelukwensen.

Geachte Commissaris, kabinetschef, leden van raad, leden van het college, beste andere aanwezigen.
Wat voelt het goed om hier vanavond te mogen zijn.

Back to my roots!
Toen ik mijn ouders vertelde dat ik deelnam aan de procedure om de nieuwe burgemeester van Etten-Leur te worden, zei mijn vader: oh, daar komen je voorouders vandaan…

Toeval…Bestaat er toeval in het leven? Ik geloof in de kracht van toeval dat sommige dingen in ons leven gaan zoals ze gaan en dat het juist géén toeval is dat ze gebeuren op een bepaald moment. Het moment dat je er kláár voor bent. Na 8 jaar burgemeester te zijn geweest in het mij dierbare Dongen, ben ik klaar om úw burgemeester te worden. Dit is voor mij hét moment om in een andere, mooie en warme gemeente, te beginnen aan mijn tweede domicile als burgemeester. Als gezin komen we ook graag in Etten-Leur wonen, om ons hier te nestelen.

Ik ben er trots op dat u mij heeft gekozen en dat u mij uw vertrouwen geeft. Op mijn beurt heb ik er alle vertrouwen in dat het een mooie samenwerking gaat worden, met u als gemeentebestuur – raad en college, met de collega’s in de gemeentelijke organisatie, met de inwoners, de ondernemers, met de verenigingen, de vrijwilligers, met de partners, lokaal en regionaal. Daar ga ik me volledig voor inzetten. Ik ga me sterk maken voor de openbare orde en veiligheid, voor de verbinding tussen inwoners en politiek, voor de regionale samenwerking.

U mag van mij een bevlogen en betrokken burgemeester verwachten. Ik hou van ontmoeten, elkaar in de ogen kijken, met elkaar in gesprek gaan. Ik hou van grenzen verleggen. Samen dingen doen en ontdekken. Kritisch zijn op de inhoud. Samen de scherpe analyse maken. Kwaliteit toevoegen. Door-ontwikkelen. Ik hou van humor. Met elkaar genieten van grote én kleine momenten. Maar als de situatie moeilijk is…dan zijn we elkaars vangnet.

Vanavond is voor mij een bijzondere avond. Een nieuw begin, een passend vervolg. Etten-Leur, ik ben er klaar voor. Onze toekomst begint vandaag. Níet morgen.

Back to my roots!

Bij de beëdiging en installatie van Marina Starmans als burgemeester van Etten-Leur krijgt ze de ambtsketen omgehangen

Beëdiging en installatie van Marina Starmans als burgemeester van Etten-Leur in een volle zaal van de Van Gogh Kerk

Vendelgroet door het gilde op de Markt bij het Oude Raadhuis bij de beëdiging en installatie van Marina Starmans

Welkomstreceptie voor Marina Starmans in de hal van het stadskantoor met bezoekers die haar komen feliciteren

Welkomstreceptie voor Marina Starmans in de hal van het stadskantoor met bezoekers die haar komen feliciteren

Welkomstreceptie voor Marina Starmans in de hal van het stadskantoor met bezoekers die haar komen feliciteren