Infographicafbeelding met de titel Gezonde leefstijl met daarop in beeld gebracht: fietsen, hardlopen, zwemmen, fitness en fruit eten
Actueel

Op weg naar ‘Samen gezond in 2040’

Laatst gewijzigd: 2023-11-29 09:56:07

‘Samen Gezond Leven Etten-Leur’ is er voor alle inwoners van Etten-Leur. Want alleen samen kunnen we werken aan een gezonde samenleving in 2040.

  • We hebben bijvoorbeeld aandacht voor valpreventie, zodat onze ouderen langer thuis kunnen wonen.
  • We ondersteunen alle mantelzorgers en vrijwilligers in de gemeente.
  • Daarnaast werken we aan de mentale gezondheid van onze inwoners.
  • En we hebben een aanpak tegen overgewicht en obesitas.
  • We proberen ervoor te zorgen dat iedereen gezond en fit is. Dit noemen we het terugdringen van gezondheidsachterstanden.
  • Ook willen we voorkomen dat inwoners van Etten-Leur zich eenzaam voelen.

Infographicafbeelding met de titel Gezonde leefstijl met daarop in beeld gebracht: fietsen, hardlopen, zwemmen, fitness en fruit eten

In 2023 hebben we een belangrijk akkoord gesloten: het Gezond en Actief Leven Akkoord. Hierin spraken we af om te werken aan een gezondere samenleving met meer aandacht voor gezondheid, preventie en sociaal welzijn. We werken samen met diverse partners in zorg, welzijn en andere sectoren om de samenleving gezonder te maken. Zo gaan we op weg naar ‘Samen gezond in 2040’. Op de gemeentelijke infographic in de Etten-Leurse Bode van 29 november 2023, vind je een toelichting in woord en beeld. Die infographic vind je ook op de webpagina van Samen Gezond Leven Etten-Leur.

René Verwijmeren (Wethouder gezondheid): “Elke stap is er één. Doe mee. Samen maken wij Etten-Leur gezonder!”