Verkeersdoolhof voor groepen 7 van de basisscholen. Een groep leerlingen met hesjes rijdt hier door het Vogelaarpark
Actueel

Verkeersdoolhof voor groepen 7

Laatst gewijzigd: 2023-10-07 18:47:04

Op 5 oktober was het jaarlijks terugkerende verkeersdoolhof in het Vogelaarpark bij De Vleer. Zo’n 270 leerlingen van de groepen 7 van tien Etten-Leurse basisscholen zochten de juiste weg over een parcours met verkeersborden en verkeerslichten. De kinderen moesten bij iedere splitsing, met hun verkeersbordenkennis, beslissen waar ze wel of niet in mochten rijden. De theorie brengen ze op deze manier in praktijk, in een beschermde omgeving. Uiteindelijk moeten de kinderen hun praktische verkeerskennis ook in het échte verkeer laten zien. Dat gebeurt bij het verkeersexamen op de openbare weg, later in het schooljaar.

Voordat de leerlingen vandaag met het verkeersdoolhof begonnen, werden hun fietsen gecontroleerd door vrijwilligers van de plaatselijke VVN-afdeling. Zij zijn daarbij geholpen door studenten van het Curio College.

Verkeersdoolhof voor groepen 7 van de basisscholen. De fietsen worden eerst gecontroleerd door leerlingen van het Curio College

Verkeersdoolhof voor groepen 7 van de basisscholen. Een groep leerlingen met hesjes rijdt hier door het Vogelaarpark

Op 6 oktober bezocht wethouder Jean-Pierre Schouw, samen met Jaap Visser van Veilig Verkeer Nederland afdeling Etten-Leur, drie basisscholen met goed nieuws. De groepen 7 van deze basisscholen wonnen een prijs met hun deelname aan het verkeersdoolhof van gisteren. Op de foto van boven naar beneden: De Hofstee (eerste prijs), De Hasselbraam (tweede prijs) en Aventurijn (derde prijs). Gefeliciteerd allemaal!

De leerlingen van De Hofstee maakten de minste fouten. Hoe De Hofstee had gewonnen werd wel duidelijk in de klas. Zij wisten precies van elk bord op te noemen wat de betekenis was. Ook van de borden waar het vaak bij fout ging in het doolhof.

En nu op naar het verkeersexamen later in het schooljaar. Alvast veel succes voor alle basisscholen.

De prijswinnende groepen 7 van het Verkeersdoolhof. Van boven naar beneden De Hofstee, De Hasselbraam en Aventurijn