De nieuwe jeugdburgemeester Vieve van Kuijk met burgemeester Marina Starmans op het bordes van het oude raadhuis
Actueel

Vieve volgt Alain op als jeugdburgemeester

Laatst gewijzigd: 2023-10-13 17:33:52

Vanmiddag, vrijdag 13 oktober, maakte burgemeester Marina Starmans – Gelijns bekend dat Vieve van Kuijk de nieuwe jeugdburgemeester van Etten-Leur wordt.
Nieuwgekozen jeugdburgemeester Vieve komt binnen voor haar felicitaties
De nieuwe jeugdburgemeester Vieve van Kuijk krijgt een kado van burgemeester Marina Starmans

De 10-jarige Vieve van Kuijk zit op basisschool D’n Overkant. Vieve houdt van atletiek, klimmen, lezen en boeken schrijven. Zo schreef Vieve voor De Nobelaer het Zomerleesgeschenk: het boek ‘Kat Simba gaat naar de Noordpool’.

Als jeugdburgemeester wil Vieve zich inzetten voor de natuur en beweging. Dit wil Vieve doen door het organiseren van sportdagen, zodat kinderen nieuwe sporten leren kennen en in beweging blijven. Ook vindt ze het belangrijk dat kinderen van verschillende leeftijden samen de natuur in gaan. Daarnaast wil Vieve dat veel kinderen meehelpen met het opruimen van plastic afval, voor een schoon Etten-Leur.

Burgemeester Marina Starmans installeert Vieve op 23 oktober als nieuwe jeugdburgemeester tijdens een vergadering met leden van de gemeenteraad. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook afscheid genomen van Alain Koroma, de huidige jeugdburgemeester van Etten-Leur. De overige kinderen die gesolliciteerd hebben op de functie van jeugdburgemeester mogen dan ook komen vertellen wat zij belangrijk vinden of graag anders zouden zien in Etten-Leur.
Jeugdburgemeester Alain met burgemeester Marina Starmans en de nieuwgekozen jeugdburgemeester Vieve

Open oor

Het doel van de jeugdburgemeester is om de betrokkenheid van de jeugd in Etten-Leur bij de gemeente te vergroten en een open oor te hebben voor thema’s die bij kinderen leven. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om kinderen meer te leren over verkiezingen, democratie en maatschappij.

Taken van de jeugdburgemeester

De jeugdburgemeester neemt deel aan evenementen als de sleuteloverdracht met carnaval, opening van de kermis, Boomfeestdag en Nationale Dodenherdenking en houdt hierbij een korte toespraak. Ook mag de nieuwe jeugdburgemeester zelf onderwerpen aandragen, die zij belangrijk vindt en waar zij graag aandacht aan wil schenken in de gemeente. De aanstelling van de jeugdburgemeester geldt steeds voor 1 jaar.
De nieuwe jeugdburgemeester Vieve van Kuijk met burgemeester Marina Starmans op het bordes van het oude raadhuis