Met het aanbrengen van de boorpaal geeft wethouder Jean-Pierre Schouw het startsein voor realisatie van koopwoningen in het Van Bergenpark fase 2 door Nederlandse Bouw Unie.
Actueel

Woningbouw in Haansberg en Van Bergenpark deze week in het nieuws

Laatst gewijzigd: 2024-02-05 12:38:10

Karo van Dongen, bestuurslid van Woningbouwvereniging Alwel en wethouder Jean-Pierre Schouw tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor de 1e (tijdelijke) woonbuurt Veldbloemenhof in Haansberg. De gemeente en Alwel hebben het afgelopen jaar intensief samengewerkt om versneld 100 huurwoningen aan de woningvoorraad toe te voegen. In de groene en ruime woonbuurt Veldbloemenhof komen later dit jaar 100 verplaatsbare huurwoningen te staan.

De tijdelijke woonwijk Veldbloemenhof wordt later dit jaar gerealiseerd achter de Hoevenseweg 34. Alwel zorgt voor het plaatsen en exploiteren van de 100 woningen.

Waarom deze overeenkomst?

In Etten-Leur is een groot tekort aan betaalbare sociale huurwoningen. Er zijn veel inwoners op zoek naar sociale huurwoningen, Met het realiseren van o.a. een tijdelijke woonbuurt met sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Haansberg verlaagt de Gemeente Etten-Leur samen met de woningbouwvereniging Alwel de druk op de woningmarkt.

Karo van Dongen, bestuurslid van Woningbouwvereniging Alwel en wethouder Jean-Pierre Schouw tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor de 1e (tijdelijke) woonbuurt Veldbloemenhof in Haansberg.

Van Bergenpark

Met het aanbrengen van de boorpaal geeft wethouder Jean-Pierre Schouw het startsein voor realisatie van koopwoningen in het Van Bergenpark fase 2 door Nederlandse Bouw Unie. Het plan draagt bij aan het verkleinen van het woningtekort in Etten-Leur. De verschillende type woningen in Van Bergenpark zorgen voor een diverse wijk qua leeftijd en gezinssamenstelling.

Met het aanbrengen van de boorpaal geeft wethouder Jean-Pierre Schouw het startsein voor realisatie van 20 koopwoningen in het Van Bergenpark fase 2 door Nederlandse Bouw Unie.