Starthandeling voor het nieuwbouwproject Podium met wethouder Schouw en Van Agtmaal aan het betonvlechten
Actueel

Woningbouwproject Podium van start

Laatst gewijzigd: 2023-10-30 17:23:28

De bouw van het woningbouwproject Podium, op het voormalige Nieuwe Nobelaerterrein aan de Anna van Berchemlaan, is officieel van start. Wethouder Jean-Pierre Schouw nam het betonvlechten voor zijn rekening als symbolische starthandeling.

Starthandeling voor het nieuwbouwproject Podium met wethouder Schouw en Van Agtmaal aan het betonvlechten

“Het wordt een mooie locatie in het centrum. Naast het Oderkerkpark en met veel groen”, aldus wethouder Jean-Pierre Schouw. “De plek is geschikt voor verschillende groepen. Zij stromen door uit woningen in Etten-Leur. Die komen dan weer beschikbaar voor andere bewoners. Het is een intensief project met meerdere varianten. Maar in overleg met de omwonenden en de omgeving verwachten we tot de beste oplossingen te komen voor iedereen die hierbij betrokken is.”

Starthandeling voor het nieuwbouwproject Podium met toespraak van wethouder Schouw voor de toekomstige bewoners

Uit het persbericht van initiatiefnemer Van Agtmaal:
“Het project Podium heeft de naam natuurlijk te danken aan de voormalige functie van de locatie, namelijk het cultuurhuis en theater De Nobelaer. De invulling van het plan bestaat uit maar liefst 95 wooneenheden, waarvan 66 koopappartementen. De koopappartementen zijn verdeeld over drie gebouwen, waarbij twee van deze gebouwen met elkaar zijn verbonden via een half-verdiepte parkeerkelder. Daarnaast worden er 23 huurappartementen gerealiseerd, waarvan de bouw later dit jaar van start zal gaan. Het sluitstuk van dit project wordt gevormd door 6 grondgebonden woningen, die naar verwachting begin 2024 in de verkoop zullen gaan. Van de koopappartementen is inmiddels ruim 80% verkocht, dus wie nog interesse heeft in een appartement moet snel zijn! Meer weten over Podium? Neem een kijkje op de projectwebsite www.podium-etten-leur.nl of neem vrijblijvend contact op met één van de makelaars van Heijblom Makelaardij of KoningsWonen.”