Onze website Webarchief

Het Webarchief van Etten-Leur is een waardevolle bron van informatie die teruggaat tot de vroegste online aanwezigheid van onze gemeente. Deze pagina’s bevatten een schat aan gegevens, documenten en nieuwsberichten die door de jaren heen zijn gepubliceerd op de officiële website van onze gemeente.

Waarom een Webarchief?

Het Webarchief is opgezet met verschillende doelen in gedachten. Ten eerste streven we ernaar om de geschiedenis en ontwikkeling van onze gemeente vast te leggen. Door oudere versies van webpagina’s te bewaren, behouden we een digitaal geheugen van belangrijke gebeurtenissen, beleidsmaatregelen en gemeenschapsinitiatieven.

Bovendien hechten we veel waarde aan transparantie en verantwoording. Het Webarchief stelt onze burgers en andere belanghebbenden in staat om eerdere versies van webpagina’s te raadplegen en te controleren wat er op een bepaald moment is gecommuniceerd. Hierdoor kunnen we de continuïteit van informatie waarborgen en een duidelijk inzicht bieden in de besluitvorming en acties van onze gemeente.

 

Samenwerking met Archiefweb

Om ervoor te zorgen dat ons Webarchief duurzaam en toegankelijk blijft, werken we nauw samen met Archiefweb, een gespecialiseerd platform voor het beheren en ontsluiten van webarchieven. Door deze samenwerking kunnen we een geavanceerde zoekfunctie, efficiënte opslag en betrouwbare toegang tot onze webarchieven bieden.

Via onderstaande link wordt u doorverwezen naar het Webarchief van Etten-Leur op Archiefweb. U kunt bladeren door de oude webpagina’s en zoeken naar specifieke informatie. We raden u aan om de handleiding en zoekinstructies op Archiefweb.nl te raadplegen voor een optimale gebruikerservaring.

https://ettenleur.archiefweb.eu/#archive 

 

We hopen dat u het Webarchief van Etten-Leur nuttig en interessant zult vinden. Als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij het gebruik van het Webarchief, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om u te helpen.