BuurtWhatsAppgroep en Buurtpreventieteam in wijk de Grient

BuurtWhatsApp Grient

In navolging van onder andere de Etten-Leurse wijken wijken de Keen, Baai en Sanderbanken heeft ook de wijk De Grient een BuurtWhatsApp. Tijdens een informatie-avond buurtpreventie is dit initiatief door wijkbewoners genomen. Een WhatsApp-groep richt zich op het signaleren van verdachte situaties, preventie en veiligheid. Het dient als een moderne vorm van buurtwacht.

Buurtpreventieteam Grient

Een informatie-avond heeft bovendien een eerste groep wijkbewoners opgeleverd die samen een buurtpreventieteam gaan vormen. Hiervan zijn er al drie in andere wijken van Etten-Leur. Dit is een team van mensen die al dan niet herkenbaar door de wijken rondes lopen en zich richten op het signaleren van verdachte situaties, preventie en veiligheid. Zij worden hiervoor opgeleid.

Aanmelden

Wie als bewoner van de Grient interesse heeft om mee te helpen aan de veiligheid binnen de wijk, kan zich aanmelden voor de BuurtWhatsApp Grient door naam, adres en 06-nummer te mailen naar: grient@coriansecurity.nl. Wijkbewoners die willen meedoen in het Buurtpreventieteam kunnen deze gegevens mailen naar de gemeentelijke coördinator buurtpreventie Jessica van Sluijs (jessica.vansluijs@etten-leur.nl