BuurtWhatsAppgroep en Buurtpreventieteam in wijk de Grient

Grient-bewoners gaan samen werken aan veiligheid

Tijdens de informatie-avond buurtpreventie in De Grient van 2 februari zijn twee veiligheidsinitiatieven omarmd door wijkbewoners. Het gaat om een BuurtWhatsAppgroep en een Buurtpreventieteam.

BuurtWhatsApp Grient

In navolging van onder andere de Etten-Leurse wijken wijken de Keen, Baai en Sanderbanken heeft sinds 2 februari nu ook de wijk De Grient een BuurtWhatsApp. Tijdens de informatie-avond buurtpreventie is dit initiatief door wijkbewoners genomen. Een WhatsApp-groep richt zich op het signaleren van verdachte situaties, preventie en veiligheid. Het dient als een moderne vorm van buurtwacht.

Buurtpreventieteam Grient

De informatie-avond heeft bovendien een eerste groep wijkbewoners opgeleverd die samen een buurtpreventieteam gaan vormen. Hiervan zijn er al drie in andere wijken van Etten-Leur. Dit is een team van mensen die al dan niet herkenbaar door de wijken rondes lopen en zich richten op het signaleren van verdachte situaties, preventie en veiligheid. Zij worden hiervoor opgeleid.

Aanmelden

Wie als bewoner van de Grient interesse heeft om mee te helpen aan de veiligheid binnen de wijk, kan zich aanmelden voor de BuurtWhatsApp Grient door naam, adres en 06-nummer te mailen naar: grient@coriansecurity.nl. Wijkbewoners die willen meedoen in het Buurtpreventieteam kunnen deze gegevens mailen naar de gemeentelijke coördinator buurtpreventie Jessica van Sluijs: jessica.vansluijs@etten-leur.nl