Wethouder Ger de Weert reikt de duurzaamheidsprijs De Groene Pluim 2024 uit aan De Menmoerhoeve
Actueel

Duurzaamheid centraal bij Roode Looper voor Etten-Leurse ondernemers

Laatst gewijzigd: 2024-07-04 21:53:32

🟥Hét netwerkevenement voor alle ondernemers uit Etten-Leur en omgeving, had dit jaar het thema ‘De Roode Looper kleurt groen’. Burgemeester Marina Starmans en wethouder Ger de Weert bezochten het evenement op de gemeentewerf aan de Hermelijnweg. Ondernemers konden tijdens de Roode Looper niet alleen netwerken maar zich ook laten inspireren om duurzaam te ondernemen.

De Roode Looper is het netwerkevenement voor Etten-Leurse ondernemers

“In een snel veranderende wereld is het van groot belang dat ondernemers elkaar goed weten te vinden. Ook heeft de verbinding tussen bedrijven, onderwijs en overheid een grote meerwaarde bij het versterken en floreren van onze Etten-Leurse gemeenschap. We moeten hier steeds aan blijven “werken” met elkaar.” Aldus burgemeester Starmans.

Burgemeester Marina Starmans spreekt tijdens het netwerkevenement Roode Looper

🟩Eén van de hoogtepunten van het evenement was de uitreiking van de prestigieuze duurzaamheidsprijs ‘De Groene Pluim 2024’ aan de Menmoerhoeve. De Menmoerhoeve onderneemt duurzaam en milieuvriendelijk en kan zo een inspiratiebron zijn voor andere ondernemers. Alle zelfgekweekte biologische producten komen in het restaurant op tafel. Producten als kaas, vlees en ijs komen van lokale leveranciers binnen een straal van 10 kilometer. Energieopwekking, onder andere om het sanitaire gebouw van de camping te verwarmen, gebeurt met zonnepanelen; een zonneboiler zorgt voor warm water. Er is een grote variëteit aan planten, bomen en struiken op het terrein aanwezig. Op eerlijk werk en circulariteit is het bedrijf een koploper. Maar ook op andere duurzame ontwikkelingsdoelstelingen van de VN scoort het bedrijf goed (duurzame consumptie en productie, klimaatactie en partnerschap om doelen te bereiken). Menmoerhoeve heeft een open cultuur waar iedereen bijdraagt aan de bloei van het bedrijf, als ook aan de eigen persoonlijke ontwikkeling.
Wethouder Ger de Weert reikt de duurzaamheidsprijs De Groene Pluim 2024 uit aan De Menmoerhoeve

Wethouder Ger de Weert: “Het is mooi om te zien en vooral ook inspirerend hoe deze koploper omgaat met natuur en jonge mensen een kans biedt. De Menmoerhoeve is zeer de moeite waard om te bezoeken.”

Wethouder Ger de Weert reikt de duurzaamheidsprijs De Groene Pluim 2024 uit aan De Menmoerhoeve

Het netwerkevenement Roode Looper voor de Etten-Leurse ondernemers