De sirenes worden op de 1e maandag van de maand om 12 uur getest

Als er in Etten-Leur een ramp of ernstige calamiteit gebeurt, wordt u via o.a. de teletekstpagina’s 112 en 302 van Omroep Brabant-tv, via de radiouitzending van Omroep Brabant en via de website www.crisis.nl geïnformeerd over wat u moet doen. Tijdens de maandelijkse sirenetest op de eerste maandag van de maand om 12.00 uur test de gemeente Etten-Leur de berichtgeving via de teletekstpagina 302 van Omroep Brabant-tv.

Luid proefalarm

Het luide proefalarm wordt op iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur gegeven, om te bereiken dat u het geluidssignaal (beter) gaat herkennen. Bij de test is de sirene eenmaal 1 minuut en 26 seconden te horen. Opgelet: de sirenes zijn bedoeld om u buiten te alarmeren. Dit houdt in dat binnenshuis het sirenegeluid niet altijd te horen is.

www.crisis.nl

De internetsite http://www.crisis.nl/ kunt u altijd raadplegen. Daar staat actuele informatie van de overheid bij rampen, calamiteiten en noodsituaties. Ook vindt u hier veel tips om goed voorbereid te zijn op een calamiteit.

Omroep Brabant

In geval van een daadwerkelijke ramp of ernstige calamiteit in Etten-Leur fungeert Omroep Brabant-radio als rampenzender. De etherfrequentie in West-Brabant is FM 91.0. Omroep Brabant is ook via de kabel te ontvangen. De gemeentelijke rampenstaf geeft in geval van een daadwerkelijke ramp of ernstige calamiteit in Etten-Leur ook informatie via teletekstpagina 112 van Omroep Brabant-tv. Hierop wordt dan doorverwezen naar de rampeninformatiepagina 302 van de hulpverleningsregio Midden- en West-Brabant. De inwoners die er voor kiezen om de tv-kanalen te ontvangen via een schotelantenne, dienen er zich van bewust te zijn dat de gemeentelijke berichtgeving tijdens een ramp of calamiteit via Omroep Brabant-teletekst niet kan worden ontvangen.