Zelf uw thuisadministratie ordenen met hulp van het Formulierenteam

Krijgt u ook zoveel papieren in uw brievenbus? De salaris- of uitkeringsstrook, een aanslag van de belastingdienst, een beschikking over uw huurtoeslag, een brief van uw woningbouwvereniging, een enquête, een aanbieding van een energieleverancier, folders enz. Wat moet u bewaren, en wat mag weg?

Het Formulierenteam van Surplus Welzijn is gestart met het geven van een workshop ‘thuisadministratie ordenen’. Gedurende 5 afspraken komen de medewerkers van het Formulierenteam bij u thuis. In alle privacy gaat u samen aan de slag. De medewerkers geven uitleg wat belangrijk is om te bewaren en hoe lang u de brieven moet bewaren. Hiervoor zijn wettelijk regels. Vervolgens gaat u samen de papieren ordenen: soort bij soort, en jaar bij jaar. Stapje voor stapje komt er orde in uw administratie. Zij gaan samen met u ervoor zorgen dat u in de toekomst zelf uw administratie kunt bijhouden en opbergen. U zult hier veel profijt van hebben. Moet u een contact opnemen met bijvoorbeeld de belastingdienst, dan heeft u alle papieren bij de hand. U krijgt hiermee ook meer inzicht in uw financiën. Ook dit is heel belangrijk en voorkomt dat er schulden ontstaan. Tot slot kijken de medewerkers van het Formulierenteam ook nog na of er toeslagen en regelingen zijn waar u recht op heeft, gezien uw inkomen of gezinssamenstelling.

Herkent u zichzelf in een van de onderstaande situaties?

  • Ik vind het lastig om mijn thuisadministratie te ordenen en bij te houden.
  • Ik kan niet goed de juiste papieren vinden, want alles ligt door elkaar.
  • Regelmatig maak ik post niet open en ben daardoor het overzicht kwijt.
  • Ik heb schulden, maar door de rommelige administratie loop ik steeds verder achter in de betalingen.
  • Ik heb een laag inkomen, maar doordat ik mijn papieren niet op orde heb, weet ik niet of ik recht heb op bepaalde toeslagen of regelingen.
  • Ik wil leren hoe ik mijn administratie simpel en goed kan bijhouden.

Als u zich herkent in een van de situaties, maak dan een afspraak met de medewerkers van het Formulierenteam. U kunt contact opnemen via: 076-5016450 of formulierenteam@surpluswelzijn.nl